04.07.2008 22:45

Zpomalení sekvence při sériovém snímání

Když si na svém Nikonu zapnu funkci sekvenčního snímání, připadá mi, že fotoaparát nefotí tak rychle, jak se uvádí v manuálu, jako by ho něco zpomalovalo - v čem může být problém? Mám aparát reklamovat?

Řešení je prosté - je třeba si v menu najít položku Long Exposition Noise Reduction (eliminace šumu při dlouhých expozicích) a z On přepnout na Off. Jedná se o dobře známý firmwarový bug, který tento problém způsobuje, ačkoli spolu tyto dvě věci zdánlivě nikterak nesouvisejí.

—————

Zpět


Diskusní téma: Zpomalení sekvence při sériovém snímání

Datum: 21.04.2009

Vložil: Honza

Titulek: na D100 nevim

ale na D2H mam moznost nastavit focus priority, nebo fps priority (frame per second), takze bud to sype a ostri mezi snimkama, nebo ne...

Odpovědět

—————

Datum: 16.03.2009

Vložil: Michal

Titulek: Zpomaleni serie u Nikona D100

Domnivam se ze se nejedna o firmware bug, ale o vlastnost. Proste redukce sumu porizeneho snimku zrejme trva dele nez je perioda serioveho snimani. Pravda je, ze aparat by mohl redukci sumu automaticky vypnout pri zapnutem seriovem snimani nebo pri kratke expozici.

Ja ovsem pozoruji jeste jiny problem. Mam Nikon D100 + Nikon 18-200mm. Pri zapnutem rezimu ostreni M/A se aparat snazi preostrit po kazdem snimku coz seriove snimani velmi zpomaluje. Abych dosahl plne rychlosti musim nastavit ostreni na M. Potreboval bych tedy aparat nastavit tak, aby zaostril pouze pred prvnim snimkem. Mate s tim nekdo zkusenosti?

Odpovědět

—————





Technika & technologie