11.02.2010 19:11

Změna pravidel NPS

V návaznosti na prosincový článek o chystaných změnách v systému NPS přinášíme upřesňující informace. Marketingové oddělení je poskytlo všem fotografům, kteří využívají službu NPS a F-mount je přináší i fotografům, kteří o registraci teprve uvažovali:

Vážení přátelé, 

v prosinci loňského roku jste obdrželi od NPS koordinátora Pavla Sokolíka informaci o změně podmínek pro členství v programu NPS. Jelikož tyto informace vyvolaly rozporuplné reakce a zřejmě nebyly z naší strany řádně vysvětleny, rádi bychom touto zprávou informace upřesnili a vysvětlili. Omlouváme se Vám za nepřesné informování a doufáme, že tyto změny přijmete s pochopením. 

Důvodem k přijetí nových podmínek pro využívání programu NPS je stále se rozšiřující členská základna. Abychom byli schopni poskytovat Vám, profesionálním fotografům, služby na vysoké úrovni, je třeba upravit podmínky tak, aby byly dostupné právě pro uživatele, kteří jsou na nadstandardních službách servisního střediska profesně závislí. Zároveň s těmito změnami bude provedena výměna členských průkazů z důvodu přechodu na celoevropskou evidenci NPS klientů. Číslo členské karty NPS bude shodné s identifikačním číslem přiděleným klientovi při registraci do databáze na www.nikon.cz. Všichni stávající členové NPS by měli mít tuto registraci provedenou. Bez ní nebude možné služeb NPS vůbec využívat. 

Všem stávajícím členům budou nové členské průkazy vystaveny na dobu určitou s platností dva roky bez ohledu na momentálně vlastněné produkty. Karty budou vystaveny hromadně a rozeslány stávajícím členům na poštovní adresu. V případě změny bydliště prosíme o nahlášení nové adresy. Informace o rozesílání karet bude zaslána jednotlivým členům mailem. Po uplynutí dvouleté lhůty, na kterou budou karty vystaveny, se budou na stávající i nové členy vztahovat níže uvedené podmínky. 

Na  www.nikon.cz v sekci Svět Nikonu / NPS bude zveřejněn seznam techniky, kterou lze do programu NPS registrovat a do kdy je možné ji registrovat. 

Příklad: 

 

Produkt: D300

Expirace registrace: Listopad - 2012 

Fotoaparát Nikon D300 je možné registrovat do programu NPS do konce listopadu 2012. Jestliže člen zaregistruje do programu NPS fotoaparát D300 v říjnu 2012, bude mu tento fotoaparát servisován v rámci NPS až do konce platnosti jeho členského průkazu. Pokud by se tedy například jednalo o nového člena, který vstoupil do NPS 10. října 2012 a mimo jiné vlastnil Nikon D300, bude moci služby NPS uplatnit na tento fotoaparát až do 10. října 2014, kdy končí platnost jeho členské karty. 


Doba expirace registrace není totožná s tzv. servisní periodou, tedy dobou, po kterou je produkt servisován. To znamená, že i po expiraci data pro registraci produktu a expiraci členské karty je možné přijmout produkt do servisu, oprava však bude provedena v rámci standardních služeb. 

Výhodou tohoto systému je, že každý člen při vstupu do programu NPS je předem informován o tom, jak dlouho bude moci těchto zvýhodněných služeb využívat a kdy jeho produkty expirují. Tomu bude moci přizpůsobit strategii obměny fotografické techniky. Členská karta se vystavuje vždy na dva roky a podmínky členství se řídí seznamem profesionální techniky platným v době podání přihlášky do NPS. Po uplynutí expirace členské karty bude každý člen NPS kontaktovat koordinátora NPS a společně zaktualizují stav techniky. V případě, že stav techniky nebude v tomto daném okamžiku odpovídat aktuálním požadavkům pro využívání služeb NPS, nebude členství prodlouženo. Členství lze však kdykoliv po doplnění potřebné techniky obnovit. Seznam techniky, kterou člen NPS vlastní a nahlásil koordinátorovi, musí být shodný s technikou registrovanou na jeho uživatelském účtu vedeném na www.nikon.cz. 

Nadále platí, že pro vstup do programu NPS je nezbytné vlastnit dva profesionální fotoaparáty a tři různé profesionální objektivy dle aktuálně platného seznamu techniky. 

V případě jakýchkoliv nejasností kontaktujte koordinátora NPS prostřednictvím e-mailové adresy nps@nikon.cz. 


NIKON spol. s r.o.

 

 

 

Lze předpokládat, že servis Nikonu vzhledem k rostoucímu počtu "NPS amatérů" nezvládal servisovat skutečné profíky a usiluje o zpřísnění zachování člensví i registrace.

 

-mb-

—————

Zpět


Diskusní téma: Změna pravidel NPS

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Technika & technologie