21.01.2010 16:02

Oficiální stanovisko Nikonu k údajným problémům s novým 70-200/2,8 VR II

V internetových diskusích se v posledních týdnech začaly šířit informace od majitelů zmiňovaného teleobjektivu, že jeho konstrukci možná došlo k chybě, jejíž vinou se v tubusu odlamují jakési malé částečky a hromadí se uvnitř (viz třeba ZDE).

Nikon dnes k těmto spekulacím vydal oficiální stanovisko:

"Objektiv 70-200 mm f/2,8G ED AF-S VRII obsahuje ve své konstrukci součástku, jejíž povrch může při pohledu ze strany přední čočky objektivu vypadat, jako kdyby obsahoval důlky nebo hrubý povrch. Tato hrubá struktura se objevuje ve velmi malé oblasti u tubusu objektivu a je způsobena průduchy zůstávajícími v kovových částech objektivu v průběhu výroby. Vlivem zvětšujícího účinku přední čočky je tato hrubá plocha při pohledu ze strany přední čočky objektivu výrazně zvětšená.

Funkcí součástky je potlačení a odstranění interních reflexů v objektivu a díky tomu nemá struktura jejího povrchu žádný vliv na výkonnost nebo funkci objektivu. Společnost Nikon by tímto ráda ujistila zákazníky, že optický výkon objektivu není touto součástkou ovlivněn, a že tato součástka nebude uvolňovat do objektivu samotného žádný prach ani jiné nečistoty."

 

-fri-

—————

Zpět


Diskusní téma: Oficiální stanovisko Nikonu k údajným problémům s novým 70-200/2,8 VR II

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Technika & technologie