24.02.2010 11:47

Rozhovor s generálním ředitelem marketingového oddělení Nikonu

Server dpreview.com zveřejnil rozhovor s generálním ředitelem marketingového oddělení Nikonu, panem Nobuakim Sasagakim. Na následujících řádcích vám přinášíme jeho shrnutí.

Pan Sasagaki prohlásil, že mu modelu D3s položil Nikon hlavní důraz na co možná nejlepší kvalitu vysoké citlivosti, avšak budoucí modely prý mají nabídnout lepší vyváženost mezi rozlišením a kvalitou snímků na vysoké ISO, než je tomu u nedávno uvedené D3s. (Názor F-mountu: Milovníci megapixelů se tedy mohou těšit na vyšší rozlišení při zachování stejně kvalitního ISA jako u D3s).

Na otázku, jakou roli bude hrát v budoucích modelech video, Sasagaki odpověděl, že se Nikon u svých digitálních zrcadlovek usilovně snaží sladit ergonomii záznamu fotografií a videa. Zdůraznil rovněž, že Nikon v rámci integrace videa nehodlá kvůli jeho vylepšení obětovat kvalitu fotografie. Dále naznačil, že že firma zkoumá možnosti, jak kromě možností úpravy fotografií integrovat i video do softwaru přikládaného k zrcadlovkám. (Názor F-mountu: Kvalita snímků pro Nikon byla, je a bude prvořadá, video zůstává pouze něčím navíc. Nikon začlení možnosti editace videa do volně dostupného programu View NX a nejspíš i do placeného Capture NX).

V současnosti údajně Nikon považuje video za funkci, kterou více využívají majitelé zrcadlovek nižší třídy, nakonec se však stane standardní součástí v celé paletě fotoaparátů této firmy. Pan Sasagaki se dále zmínil, že v blízké budoucnosti hodlá Nikon ještě rozšířit nabídku svých zrcadlovek, bližší podrobnosti ovšem sdělit nemohl. Naznačil pouze, že se nadšení zrcadlovkáři mají na co těšit. (Názor F-mountu: Zanedlouho budou díky zaplacení nákladů na vývoj a snadné implementaci disponovat videem všechny modely Nikonu, amatérskými počínaje a profesionálními konče.)

Pan Sasagaki také odmítl tvrzení, že by fotoaparáty bez zrcadel z dílny ostatních výrobců představovaly hrozbu pro amatérské zrcadlovky od Nikonu, a dodal, že je tento nový segment příležitostí pro všechny výrobce, nejen pro Nikon. Na otázku, zda má i Nikon v plánu na tento nový segment trhu vstoupit, Sasagaki odvětil, že aparáty bez zrcadla jsou jedním možným řešením, nikoli však jediným. Podle jeho mínění se kompakty bez zrcátka v jistých oblastech trhu stanou normou, nikoli však ve všech. (Názor F-mountu: Vypadá to, že má Nikon v rukávu schované jiné řešení, zdě těžko něco odhadovat.)

Konečně na otázku, zda nově představený Nikkor 16-35/4 VR představuje první vlaštovku v nové střední třídě menších a dostupných objektivů s neměnnou světelností, neodpověděl pan Sasagaki konkrétně a omezil se na konstatování, že pokud si to zákazníci budou přát, pak jim Nikon vyhoví. (F-mount: Že by Nikon konečně začal naslouchat přáním zákazníků? Bylo by načase...;-)

zdroj: dpreview.com

překlad -fri-

—————

Zpět


Diskusní téma: Rozhovor s ředitelem marketingového oddělení Nikonu

Datum: 01.03.2010

Vložil: Macek

Titulek: D700 i 400/5.6

Já osobně bych byl úplně spokojen s D700s s čipem z D3s, nic víc netřeba, 12MPx zcela dostačuje. Video zajímavá věc, proč ne.
O přání Nikkor 400/5.6 VR II okolo 40 tisíc jsem psal v jiném příspěvku a to by mne taky móc potěšilo :-)
Dobré světlo všem a tam kde není nech't je k dispozici D3s :-D

Odpovědět

—————

Datum: 27.02.2010

Vložil: David

Titulek: D700?

Takže vyšší rozlišení. Co myslíte bude se to týkat už nástupce D700?

Odpovědět

—————

Datum: 27.02.2010

Vložil: f-mount (-fri-)

Titulek: Re: D700?

Těžko říct, záleží na tom, zda Nikon představí dřív klasického nástupce D700, tedy D800 (D900 apod.), anebo spíš mezistupeň typu D700s (po vzoru D3s), případně D700x (tedy malou D3x) - u té by samozřejmě už bylo rozlišení 24 mpx. Osobně si myslím, že se nejprve objeví cosi jako D4 s 18 mpx a full HD videem a menší model bude následovat až poté...

Odpovědět

—————

Datum: 25.02.2010

Vložil: Kamil

Titulek: že by...

takže na jaře nikkor 400/5,6vrII do 40kkč ;)

Odpovědět

—————

Datum: 01.03.2010

Vložil: Leon

Titulek: Re: že by...

ten by se vážně hodil

Odpovědět

—————





Technika & technologie


počítadlo.abz.cz