09.02.2011 16:44

Nikon představil osmičku nových kompaktů

Nikon dnes oficiálně představil hned osm nových kompaktů Coolpix.

Zde vám je stručně představíme, konkrétnější informace pak naleznete na přiložených odkazech.

Nikon Coolpix P300

COOLPIX P300 je výkonný kompaktní fotoaparát s neuvěřitelně světelným objektivem poskytujícím překrásné výsledky – zejména při fotografování v noci a za nepříznivých světelných podmínek. Speciálně zkonstruovaný objektiv NIKKOR nabízí světelnost f/1,8, začíná extrémně širokoúhlou ohniskovou vzdáleností 24 mm a za pomoci optického členu Nikon s vysokým indexem lomu (HRI) dosahuje špičkové ostrosti a kontrastu obrazu. V kombinaci s vysoce citlivým obrazovým snímačem CMOS s technologií osvětlení ze zadní strany a plně manuálním ovládáním nabízí tento fotoaparát takovou míru tvůrčí svobody, která vám umožní zachytit fotografované motivy přesně tak, jak je sami vidíte.

  • Vysoce světelný, extrémně širokoúhlý objektiv NIKKOR se světelností f/1,8 a ohniskovou vzdáleností 24 mm
  • Obrazový snímač CMOS s 12,2 milionů pixelů a technologií osvětlení ze zadní strany
  • Expoziční režimy P, S, A, M
  • Záznam videosekvencí ve formátu Full HD 1080p
    Více informací najdete ZDE.
 

Nikon Coolpix P500

Kompaktní fotoaparát s vynikajícím výkonem a neuvěřitelným rozsahem zoomu, COOLPIX P500, nabízí úžasný objektiv s 36× zoomem, výklopný LCD monitor a záznam Full HD videosekvencí. Působivý objektiv s 36× zoomem obsahuje ohniskové vzdálenosti od extrémně širokoúhlého objektivu až po superteleobjektiv a v kombinaci s obrazovým snímačem CMOS využívajícím technologii osvětlení ze zadní strany poskytuje vynikající snímky na libovolných místech a v libovolném osvětlení.

Úroveň tvůrčí svobody dále zvyšuje výklopný LCD monitor, který umožňuje snadno pořizovat snímky z nadhledu a podhledu. Pokročilé expoziční režimy zajišťují kontrolu všech klíčových nastavení a samostatné tlačítko sériového snímání umožňuje rychlé přepínání mezi záznamem jednotlivých snímků a sérií.

  • Objektiv NIKKOR s 36× zoomem a ohniskovými vzdálenostmi od extrémně širokoúhlého objektivu až po superteleobjektiv
  • Obrazový snímač CMOS s 12,1 milionů pixelů a technologií osvětlení ze zadní strany
  • Videosekvence Full HD 1080p se stereofonním zvukem
  • Výklopný LCD monitor s průměrem 7,5 cm (3“), vysokým rozlišením a 921 000 pixely

Více informací najdete ZDE.

Nikon Coolpix S9100

COOLPIX S9100 s ohromným 18× zoomem v neuvěřitelně štíhlém těle vám umožní stylové přiblížení ke všem fotografovaným objektům. Všestranný objektiv NIKKOR nabízí ohniskové vzdálenosti od širokoúhlého objektivu až po superteleobjektiv, zatímco kompaktní rozměry fotoaparátu přispívají k jeho velmi snadnému přenášení.

Vysoce citlivý obrazový snímač CMOS s technologií osvětlení ze zadní strany zachytí každý fotografovaný motiv právě tak, jek jej vidíte – bez ohledu na to, za jakého osvětlení budete fotografovat. A redukce vibrací pohybem obrazového snímače zaručuje ostré snímky a videosekvence i při použití nejdelší ohniskové vzdálenosti objektivu.

  • 18× zoom v těle neuvěřitelně kompaktních rozměrů
  • Obrazový snímač CMOS s 12,1 milionů pixelů a technologií osvětlení ze zadní strany
  • Videosekvence Full HD 1080p se stereofonním zvukem
  • 7,5cm (3“) LCD monitor s 921 000 pixely

Více informací najdete ZDE.

Nikon Coolpix S6100

Fotoaparát COOLPIX S6100 nabízí kombinaci dotykového ovládání a špičkových technologií pro intuitivní fotografování a vynikající výsledky. Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 7× zoomem a obrazový snímač s 16 miliony pixelů společně poskytují výjimečně detailní snímky, které lze skvěle zvětšovat do velikosti plakátů.

Konzistentně ostré snímky zaručují čtyři pokročilé technologie automaticky potlačující riziko rozmazání snímků vlivem chvění fotoaparátu, pohybu objektu nebo nízké hladiny osvětlení.  Přístroj se vyznačuje neuvěřitelně intuitivním ovládáním fotografování a přehrávání pouhým dotykem prstů na monitoru s vysokým rozlišením a samostatným tlačítkem pro záznam videosekvence umožňujícím snadné zahájení filmování akčních scén ve vysokém rozlišení.

 

  • Velký 7,5cm (3“) dotykový LCD monitor s 460 000 pixely
  • Obrazový snímač CCD s 16 miliony pixelů
  • Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 7× zoomem
  • Záznam videosekvencí HD 720p se stereofonním zvukem

Více informací najdete ZDE.

Nikon Coolpix S4100

Bohatě funkčně vybavený fotoaparát s elegantním vzhledem, COOLPIX S4100, nabízí velký dotykový monitor s vysokým rozlišením a kompaktní tělo, které perfektně padne do ruky. Přístroj se vyznačuje neuvěřitelně intuitivním ovládáním fotografování a přehrávání pouhým dotykem prstů a samostatným tlačítkem pro záznam videosekvence umožňujícím snadné filmování akčních scén ve vysokém rozlišení.

Konzistentně ostré snímky zaručuje přesný objektiv NIKKOR s 5× zoomem a čtyři pokročilé technologie automaticky potlačující riziko rozmazání snímků vlivem chvění fotoaparátu, pohybu objektu nebo nízké hladiny osvětlení.

  • Velký 7,5cm (3“) dotykový LCD monitor s 460 000 pixely
  • Obrazový snímač CCD s 14 miliony pixelů
  • Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 5× zoomem
  • Záznam videosekvencí HD 720p se stereofonním zvukem

Více informací najdete ZDE.

Nikon Coolpix S3100

 

Fotoaparát COOLPIX S3100 je dostatečně štíhlý, aby se vešel do každé kapsy, a je tak perfektním doplňkem pro každého, kdo chce stylově pořizovat snímky a videosekvence ve vysokém rozlišení.

Samostatné tlačítko záznamu videosekvence usnadňuje filmování akčních scén a inteligentní portrétní systém Nikon zaručuje vždy perfektní portrétní snímky. Vybavení fotoaparátu doplňuje široká nabídka snadno použitelných filtrových efektů, které umožňují přímo ve fotoaparátu tvůrčím způsobem upravovat pořízené snímky.

 

 

 

  • Štíhlé tělo s tloušťkou pouhých 18,4 mm
  • Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 5× zoomem
  • Obrazový snímač CCD s 14 miliony pixelů
  • Záznam videosekvencí HD 720p

Více informací najdete ZDE.

Nikon Coolpix L120

Svobodné pořizování úchvatných snímků a HD videosekvencí je nyní s fotoaparátem COOLPIX L120 ještě jednodušší. Přístroj je optimalizován tak, aby poskytoval vynikající snímky, a nabízí působivý objektiv NIKKOR s 21× zoomem a rozsahem ohniskových vzdáleností od širokoúhlého objektivu až po superteleobjektiv. Čtyři různé technologie pro potlačení rizika rozmazání snímků automaticky produkují ostré snímky a k dispozici je rovněž boční ovladač zoomu pro snadnou práci s velkým rozsahem 21× zoomu.

Samostatné tlačítko záznamu videosekvence usnadňuje pořizování akčních videosekvencí a velký LCD monitor s vysokým rozlišením činí hračkou fotografování a přehrávání snímků i na jasném slunečním osvětlení.

  • Objektiv NIKKOR s 21× zoomem a ohniskovými vzdálenostmi od širokoúhlého objektivu až po superteleobjektiv
  • Obrazový snímač CCD s 14,1 milionů pixelů
  • Velký 7,5cm (3“) LCD monitor s vysokým rozlišením a 921 000 pixely
  • Záznam HD videosekvencí včetně stereofonního zvuku a možnosti použití optického zoomu

Více informací najdete ZDE.

Nikon Coolpix L23

https://nikon.cz/tmp/EU/2419865273/3760176746/2327365364/27184057/1391280926/2780083465/2122494869/3706136198/545717735.jpg

Perfektní fotoaparát pro každého fotografického začátečníka, COOLPIX L23, nabízí množství automatizovaných technologií pro perfektně bezstarostné fotografování. Zjednodušený automatický režim vám bez ohledu na to, kde se právě nacházíte a co chcete fotografovat, vždy usnadní pořízení požadovaných snímků.

Širokoúhlý objektiv s 5× zoomem snadno zachytí vše od ostrých makrosnímků až po skvělé skupinové snímky a inteligentní portrétní systém Nikon zaručí perfektní portrétní snímky za všech okolností. A díky kompatibilitě s tužkovými bateriemi AA a štíhlému tělu lze tento fotoaparát snadno napájet a mít stále při sobě.

 

 

  • Obrazový snímač CCD s 10,1 milionů pixelů
  • Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 5× zoomem
  • Velký 6,7cm (2,7“) LCD monitor
  • Napájení pomocí praktických tužkových baterií AA

Více informací najdete ZDE.

 

-fri-

                                                                                                                                                                            zdroj: nikon.cz

—————

Zpět


Diskusní téma: Nikon představil osmičku nových kompaktů

Datum: 11.02.2011

Vložil: jaho

Titulek: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

Myslím, si že na jaře výjde Nikon se zrcadlovkou nahrazující D5000 a D90 (prostě o něco lepší než D5000 a nepatrně ořezanější než D90). Jsem zvědav, jestli výjde nástupce D700, ale nic velkého bych nečekal. Na nástupce D300s to nejspíše nevypadá. Někde jsem zaslechl, že by měl vyjít nástupce blesku sb-900. Doufám, že už konečně Nikonu dojde, že by to chtělo 70-200 f4, vzhledem k tomu, že je f4 16-35 a 24-120, byl by to celkem logický krok - ale nečekal bych tento objektiv už na jaře.
Co čekáte za Nikon novinky vy?

Odpovědět

—————

Datum: 13.02.2011

Vložil: Leon

Titulek: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

konečně nový AF 135mm f/2D s SWM

Odpovědět

—————

Datum: 14.02.2011

Vložil: Macek

Titulek: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

Já velmi netrpělivě čekám na profi DSLR ! Všechno jsem prodal (až na D300) a čekám, neb mám letos několik zajímavých akcí a chtěl jsem už něco s lepším ISO (nejraději fotím bez blesku). A mám blbej pocit, že nakonec skončím u D3s a oni to za pár měsíců za stejný peníz vytáhnou D4 nebo D800 a to bych se přeskočil - zase nekradu.
Tentokát to fakt trvá neúměrně dlouho a jsem poněkud "rozladěn", ale našel bych i výstižnější výraz.
Ideálně vyndat (teď hned) D4 s nějakejma 18Mpx s ISO a lá D3s a dám za to i těch 120 klacků, protože i na DX to bude mít okolo 8Mpx a to se dá, no a zároveň bych využil FF s celou řadou pěkných skel co mám, takže bych byl 2x spokojen! Nikone! Please!

Odpovědět

—————

Datum: 15.02.2011

Vložil: jaho

Titulek: Re: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

Vzhledem k tomu, že se ani nechystá nástupce D300s, která je technologicky starší než D3s bych nástupce D4 nyní nečekal. Jsem zvědav, jestli nás Nikon s D4 překvapí na podzim nebo zda budem muset počkat do příštího roku.

Odpovědět

—————

Datum: 19.02.2011

Vložil: Leon

Titulek: Re: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

D4 tento rok na 99% nebude, protože není důvod. D3s splňuje požadavky všech na vysoké ISO a rychlost. Kdo chce velké rozlišení tak si pořídí D3x.

Odpovědět

—————

Datum: 28.02.2011

Vložil: f-mount (-fri-)

Titulek: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

Do léta bude D800 a na podzim D4.

Odpovědět

—————

Datum: 30.03.2011

Vložil: Leon

Titulek: Re: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

Příznivci fotoaparátů značky Canon a Nikon se sice kvůli následkům přírodní katastrofy v Japonsku nemusí brát zdražování, měli by počítat s možným opožděním očekávaných novinek či nedostatkem některého příslušenství. "Továrny sice tito výrobci mají i v jiných asijských zemích, ale některé klíčové části fotoaparátů a příslušenství se vyrábí přímo v Japonsku. Nepočítáme s velkými výpadky v dodávkách, ale je možné, že se opozdí příchod některých novinek na trh," uvedl zástupce pražské specializované prodejny foto potřeb a příslušenství, který však chtěl zůstat v anonymitě.
Ze dvou oblíbených značek fotoaparátů postihlo zemětřesení a následná vlna tsunami více výrobní závody Nikonu. V postižených oblastech má šest továrem.
Dvě z nichdosud nemohly obnovit výrobu, ostatní začaly fungovat 23. března.
"Přestože počítáme s obnovením provozu, může dojít k tomu, že výroba nebude schopna plně uspokojit požadavky našich zákazníků z důvodu nemožnosti zajistit plynulou výrobu kvůli avizovaným výpadkům dodávky proudu a výpadkům v dodávkách komponentů od našich obchodních partnerů," zhodnotila situaci společnost Nikon v tiskové zprávě.

Odpovědět

—————

Datum: 18.08.2011

Vložil: Ivan

Titulek: Re: Co nás čeká v blízké budoucnosti za Nikony? - úvaha

toto v podstate na 100% neočakávam, ale absolútne by tým nová D800 zvalcovala konkurenciu:
- video mode na úrovni Canon 7D
- FF CMOS nímač cca 18 MPx využívajúci Global shutter (bežne používané na CCD snímačoch) namiesto technologie Rolling shutter bežnej pre súčasné CMOS nímače (dôvodom nie je technologická nekompatibilita, ale cena). Snímanie spôsobom Global shutter by odstránilo všetky typické nežiadúce efekty vyskytujúce sa v súčasných videách snímaných CMOS snímačmi.
- konečne live histogram v móde Live view
- výklopný displej (taký bonuštek)
- bodlo by aj zobrazenie zaostrovacích bodov a modu ostrenia aj na vrchnom LCD displeji (smiešne, že nižšie rady to majú a D700 nie)

Odpovědět

—————





Technika & technologie