30.07.2009 11:56

Nikon představil dvě nové zrcadlovky: D300s a D3000

Nikon dnes podle očekávání představil dvě nové digitální zrcadlovky: poloprofesionální D300s (mírně vylepšený nástupce modelu D300) a amatérskou D3000 (nástupce nejnižšího modelu D40). Níže uvádíme oficiální tiskové zprávy.

Tazvané mikrostránky o zmiňovaných aparátech najdete ZDE (D300s) a ZDE (D3000).

Nikon D300s

Amsterodam, Nizozemsko, 30. července 2009 – Společnost Nikon uvádí fotoaparát D300S, přístroj rozšiřující možnosti všech tvůrčích fotografů.

Fotoaparát D300S je vybaven možností záznamu videosekvencí v HD kvalitě, rychlejší snímací frekvenci 7 obr./s a dvěma sloty pro paměťové karty CF a SD. Díky těmto novým vlastnostem je možné hlouběji proniknout do tajů kreativní práce. Přístroj D300S, který vychází z osvědčeného modelu D300, využívá stejný obrazový snímač CMOS formátu DX s 12,3 milionu pixelů, profesionální 51bodový AF systém a vynikající systém zpracování obrazu EXPEED v diskrétním kompaktním těle.

Robert Cristina, Manager Professional Products u společnosti Nikon Europe, říká: „Fotoaparát je konstruován pro dnešní generaci tvůrčích fotografů, kteří chtějí kombinovat brilantní statické snímky s tvůrčím potenciálem videozáznamů. Formát obrazu DX má výhodu prodloužení ohniskové vzdálenosti objektivů a cenovou dostupnost, což činí z přístroje D300S skutečně brilantní fotoaparát pro každého, kdo chce posunout své fotografické možnosti na zcela novou úroveň.“


Záznam a editace videosekvencí HD včetně stereofonního zvuku

Fotoaparát D300S doplňuje funkci záznamu videosekvencí HD v jednookých zrcadlovkách o externí stereofonní zvukový vstup, automatické zaostřování a praktické možnosti editace pořízených videosekvencí. Podpora externích stereofonních mikrofonů zaručuje realističtější zvukový doprovod pořizovaných videosekvencí a samostatné tlačítko LV ještě více usnadňuje přepínání mezi záznamem statických snímků a videosekvencí. Pořízené videosekvence lze editovat přímo ve fotoaparátu jednoduchou volbou počátečního a koncového bodu střihu během přehrávání. Nové rozhraní HDMI typu C umožňuje v případě potřeby provádět editaci videosekvencí na připojeném monitoru s rozlišením HD.

Dva sloty pro paměťová média
Poprvé v této kategorii nabízí fotoaparát D300S volbu dvou různých typů paměťových médií, CF (Compact Flash™) a SD (Secure Digital™) s možností správy způsobu záznamu dat na tato paměťová média. Například lze takto zaznamenávat statické snímky na jeden typ paměťových médií a videosekvence na druhý typ paměťových médií.

Rychlejší fotografování, vynikající kvalita obrazu
Přístroj D300S pořizuje snímky vysokou snímací frekvencí 7 obr./s bez nutnosti použití přídavného Battery Packu. Volitelný Battery Pack MB-D10 nabízí snímací frekvenci 8 obr./s a lepší ergonomii při fotografování na výšku.
Fotoaparát je vybaven převratnými technologiemi z přístroje D300, jako jsou systém detekce motivu využívající 1005pixelový RGB snímač měření expozice a prvotřídní systém automatického zaostřování s 51 zaostřovacími poli a AF modulem Multi-CAM3500, které společně poskytují přesné zaostření, automatické nastavení expozice a automatické vyvážení bílé barvy. Systém zpracování obrazu EXPEED produkuje snímky vysoké kvality, mezi jejichž hlavní kritéria patří vysoká sytost barev, přesné barevné podání, jemné odstupňování odstínů pleti, výjimečná úroveň zaznamenaných detailů a minimum šumu – to vše včetně všestranného, exkluzivního systému optimalizace snímků Nikon umožňujícího vtisknout pořizovaným snímkům svůj vlastní rukopis.

Intuitivní ergonomie
Výrazného vylepšení se dočkala ergonomie fotoaparátu, který nyní obsahuje stejný multifunkční volič jako přístroje série D3 a D700 s centrálním tlačítkem sloužícím ke spuštění a zastavení záznamu videosekvencí. Fotoaparát D300S je vybaven rovněž režimem Tichá expozice pro diskrétní fotografování. Tento režim umožňuje fotografovi manuálně zvolit okamžik návratu zrcadla po expozici snímku. Samostatné tlačítko „Info“ zobrazuje nejčastěji používaná nastavení a vestavěná rozptylka blesku umožňuje pracovat s objektivy od ohniskové vzdálenosti 16 mm.

Praktická výkonnost
3“ TFT LCD monitor s vysokým rozlišením 920 000 pixelů umožňuje excelentní přehrávání snímků a usnadňuje volbu kompozice scény při záznamu videosekvencí. V případě potřeby lze během záznamu videosekvencí zobrazit rovněž virtuální horizont. Množství všestranných funkcí pro zpracování obrazu ve fotoaparátu nyní zahrnuje funkci změny velikosti snímků ve formátu RAW na jednu ze čtyř předvolených velikostí, aby bylo možné provést maximum potřebných operací přímo ve fotoaparátu – bez nutnosti použití počítače.

Více než jen „S“
Komplexní vybavení fotoaparátu D300S bylo vytvořeno pro každého, kdo má vážný zájem o fotografii. Fotoaparát má v rozsáhlé řadě digitálních jednookých zrcadlovek Nikon mnohem významnější pozici, než by mohlo naznačovat doplnění písmene „S“ do jeho názvu. Nabízí vysoce praktickou kombinaci tvůrčích funkcí, profesionálních technologií, kompaktních rozměrů a cenové dostupnosti.

Přístroj D300S bude dostupný ve dvou sadách s následujícími objektivy: AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-4,5 VR a AF-S DX NIKKOR 18-200 mm f/3,5-5,6G ED VR II.

Nikon D3000

Amsterodam, Nizozemsko, 30. července 2009 – Společnost Nikon uvádí doposud nejjednodušší a nejdostupnější digitální jednookou zrcadlovku, model D3000.

Digitální jednooká zrcadlovka se snadným ovládáním
Fotoaparát D3000 je určen pro každého, kdo chce pořizovat vynikající snímky bez starostí se správným nastavením. Stačí jen zvolit parametry fotografovaného objektu a fotoaparát se postará o vše ostatní. Navíc díky okamžité reakci přístroje už nikdy nezmeškáte ten správný okamžik. 11bodový AF systém zaručuje správné zaostření a jasný hledáček je zárukou toho, že vždy vyfotografujete přesně to, co chcete.

Automatické pořízení vynikajících snímků
Obrazový snímač s 10,2 milionu pixelů, výkonný systém zpracování obrazu EXPEED a brilantní objektivy NIKKOR zaručují pořízení excelentních snímků bez ohledu na to, co vy nebo váš objekt právě děláte. Komplexní systém měření expozice, citlivost ISO 1600 a vestavěný výklopný blesk se postarají o prosvětlení tmavých míst ve fotografované scéně.

Fotoaparát, který vám ukáže cestu
Poprvé u digitálních jednookých zrcadlovek vám inteligentní režim Průvodce pomůže maximálně využít potenciál fotografování s těmito typy přístrojů. Ukáže vám, jak jednoduše nastavit fotoaparát a pořídit co nejlepší snímky. Své fotografické schopnosti můžete dále rozvíjet nebo se můžete soustředit jen na fotografovaný objekt. V obou případech vám fotoaparát D3000 umožní pracovat automaticky a bez námahy.

Třípalcový LCD monitor
Díky velkému 3“ LCD monitoru můžete sdílet výsledky svého fotografického snažení s rodinou a přáteli a pořízené snímky můžete lehce retušovat ve fotoaparátu. Kromě režimu Průvodce je fotoaparát vybaven rozsáhlým a přitom jednoduchým uživatelským menu, které lze zobrazit formou vizuálních prvků namísto textu. Široké spektrum vynikajících funkcí pro zpracování snímků ve fotoaparátu znamená, že můžete své snímky zpracovávat s maximální tvořivostí a sdílet je s přáteli a rodinou.

Kdykoli a kdekoli
Kdykoli někam půjdete, fotoaparát D3000 bude vaším naprosto nepostradatelným společníkem, ať již jde o rodinnou událost nebo výlet. Odolné provedení a komplexní technologie fotoaparátu jsou připraveny zvládnout situace, do kterých se ve svém volném čase dostanete. Exkluzivní redukce prachu využívající systém kontroly toku vzduchu v zrcadlovém boxu minimalizuje ulpívání prachu na obrazovém snímači. Kompaktní rozměry, nízká hmotnost a odolné tělo fotoaparátu i objektivu jsou dobrým důvodem k tomu, abyste fotoaparát měli vždy při sobě.

Klíčové vlastnosti:

  • Obrazový snímač CCD s 10,2 milionu efektivních pixelů. Záruka snadného zhotovení velkých výtisků s vysokou ostrostí obrazu i ze snímků pořízených za nízké hladiny osvětlení.
  • 11bodový AF systém. Zaostří i ty nejrychleji se pohybující objekty, což bývá často oříškem pro kompaktní fotoaparáty. Rychlá reakce. Rychlé spuštění a minimální zpoždění závěrky znamenají, že můžete prakticky okamžitě exponovat – bez zpoždění běžného u kompaktních fotoaparátů.
  • Režim Průvodce. Nejjednodušší cesta k pořízení vynikajících snímků bez nutnosti čtení návodu k obsluze.
    3" TFT LCD monitor. Na prohlížení kvalitních snímků se svými přáteli a s rodinou budete potřebovat skvělý monitor.
  • Systém zpracování obrazu EXPEED. Exkluzivní systém poskytující přirozeně barevné snímky s množstvím detailů.
  • Nastavení pro optimalizaci snímků. Umožňují uživatelsky přizpůsobit vzhled a působení výsledných snímků ještě před jejich pořízením.
  • Sériové snímání s frekvencí 3 obr./s umožňující fotografovat rychlé akce frekvencí 3 snímky za sekundu.
  • Intuitivní ergonomie. Každý, kdo uchopí fotoaparát D3000 pocítí, že se přístroj stal přirozenou součástí jeho ruky.
  • Nenápadný vzhled. Fotoaparát D3000 netvoří bariéru mezi vámi a objektem – výsledkem je přirozený výraz fotografované osoby.
  • Kompaktní, lehký a odolný. Fotoaparát se sice nevejde do kapsy, ale kvalita snímků vás jistě přesvědčí o tom, že stojí za to nosit jej přes rameno.

-fri-

—————

Zpět


Diskusní téma: Nikon představil dvě nové zrcadlovky: D300s a D3000

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Technika & technologie