14.01.2011 19:04

Čeká náš další vlna zdražování?

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYDX-XlATCapeX3HOfbFF1ml4C2SeJ30q5n-r5Gl_GctyqSLSqV internetových fotografických kruzích pozvolna prosakují informace, že řada výrobců fototechniky i příslušenství hodlá v důsledku slabšího amerického dolaru v nejbližších týdnech přikročit ke zdražení svých výrobků. Prozatím se hovoří zejména o firmách Canon, Sony a Zeiss (u posledních dvou se to zřejmě týká pouze objektivů), které by k tomu nepopulárnímu opatření měly v USA přistoupit už od 1. února 2011.

V posledních dnech se v souvislosti s úpravami cen mluví i o společnostech Lowepro a Tamrac, které vyrábějí množství fotografického příslušenství. Mělo by se jednat o zdražení ve výši deseti procent u Lowepra a deseti až čtrnácti procent u Tamracu. Rovněž o deset procent hodlá zvýšit ceny i výše uvedená trojice firem.

O změně cenové politiky u Nikonu zatím žádné informace k dispozici nejsou, pokud by se však objevily, budeme vás pochopitelně včas informovat.

O zdražování v souvislosti s fluktuací kurzů měn před dvěma roky jsme obšírně referovali ZDE.

V této souvislosti bychom Vás, milí čtenáři, rovněž rádi upozornili, že od 1. dubna 2011 zřejmě (v případě schválení v Senátu) vejde v platnost novela zákona o DPH, která snižuje bezcelní limit na dovoz zboží ze zemí mimo Evropskou Unii ze stávajících 150 eur na pouhých 22! Pokud tedy plánujete nějaký nákup v cizině, pospěšte si :-)

 

-fri-

—————

Zpět


Diskusní téma: Čeká náš další vlna zdražování?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.





Technika & technologie